Використання фізкультурно-оздоровчих технологій у практичних заняттях з фізичного виховання студентів вищіх навчальних закладів - Верховська, Марина Володимирівна; Верховская, Марина Владимировна; Verkhovska, Maryna (My University, 2016)
UK: У статті подано деталізацію впровадження фізкультурно-оздоровчих технологій у практичні заняття з фізичного виховання студентів вищої школи. Сьогодні вищі навчальні заклади отримали право вибору варіантів навчання з-поміж існуючих, а також конструювання нових. Тому закономірним виявляється рух викладачів фізичного виховання до використання фізкультурно-оздоровчих технологій на практичних заняттях з фізичного виховання, заміна концепції спортивної орієнтації фізичного виховання на оздоровчу, що спрямовується на створення варіативних форм, розробку та апробацію нових технологій тощо. Впровадження фізкультурно-оздоровчих технологій не змінюють логіки навчального процесу, але відміняють жорстку нормативність і авторитарність програм, формують позитивну мотивацію до предмета "фізичне виховання”, сприяють оздоровчому и.тренувальному ефекту, коригують стан здоров'я всіх учасників педагогічного процесу.RU: В статье представлена детализация внедрения физкультурно-оздоровительных технологий в практические занятия по физическому воспитанию студентов высшей школы. Сегодня высшие учебные заведение получили право выбора вариантов обучения из существующих, а также конструирования новых. Поэтому закономерной является тенденция преподавателей физического воспитания к использованию физкультурно- оздоровительных технологий на практических занятиях по физическому воспитанию, смена концепции спортивной ориентации на оздоровительную, которая опирается на создание вариативных форм, а также создание и апробацию новых технологий и т.д. Внедрение физкультурно-оздоровительных технологий не меняет логики учебного процесса, но отменяет жесткую нормативность и авторитарность программ, формирует позитивную мотивацию к предмету “физическое воспитание’’, способствует оздоровительному и тренировочному эффекту, корригирует состояние здоровья всех участников педагогического процесса. EN: The article presents the detailed information on the implementation o f health nr fitness technologies during practical training in physical education o f high school student Today, higher education institutions have the right to choose training options among lh existing ones and construct new ones. Therefore, the tendency o f physical education teachi'i in the use o f health and fitness technologies during practical training in physical education , legitimate. Changing the orientation o f the sports concept to the wellness one is based on lh creation o f variant forms, as w ell as the creation and testing o f new technologies. The health and fitness technology is a rational way o f targeted interaction o f lh participants o f the pedagogical process, based on a variety o f motor activities aimed и obtaining the best possible health effect, the realization o f human needs fo r the movement health and caring attitude towards it through the conscious control o f motor activity. The implementation o f health and fitness technologies does not change the logic o f tin educational process, but cancels the stringent normativity and authoritarianmo, programmes, creates positive motivation fo r studying the subject "Physical Education' promotes wellness and training ejfect, corrects the health o f all participants in thi pedagogical process.
Использование физкультурно-оздоровительных технологий в практических занятиях по физическому воспитанию студентов высших учебных заведений
Using health and fitness technologies during I’ru'llc training in physical education of university students
Keywords: фізкультурно-оздоровчі технології; фізичне виховання; вищий навчальний заклад; фізичне виховання; тренувальний ефект; физкультурно-оздоровительные технологии; физическое воспитание; высшее учебное заведение; health and fitness technologies; physical education; higher education institution