Підбір промислового сортименту порічок для зони західного лісостепу України: дис. ... канд. с/г наук : 06. 01. 07 - Терещенко, Я. Ю. (My University, 2018)
У дисертаційній роботі теоретично узагальнено і науково обґрунтовано можливість успішного вирощування нових вітчизняних та інтродукованих сортів порічок в правобережній частині західного Лісостепу України. Виділено перспективні сорти за комплексом цінних господарсько-біологічних ознак, які проявили високу адаптивність до стрес-факторів довкілля та можуть бути рекомендовані до вирощування у промислових і дрібнотоварних насадженнях. У дослідження було залучено 18 сортів та 4 перспективних гібридних форми даної культури вітчизняної і зарубіжної селекції.
Keywords: порічки; плодівництво; сорти порічок; сорт порічки червона Росинка