Спосіб зарівнювання слідів постійної технологічної колії. Опис до патенту на винахід № 126068. Україна - Булгаков, Володимир Михайлович; Адамчук, Валерій Васильович; Калетнік, Григорій Миколайович; Головач, Іван Володимирович; Ружило, Зіновій Володимирович; Кувачов, Володимир Петрович; Ігнатьєв, Євген Ігоревич; Івановс, Семенс; Новак, Януш (My University, 2022)
Винахід належить до сільськогосподарського виробництва, а саме стосується колійної системи землеробства. Спосіб зарівнювання слідів постійної технологічної колії включає нарізування щілини на її дні вздовж осі симетрії і зміщення ґрунту в колію з її бортів, причому глибоко ущільнені шари ґрунту додатково зволожують. Через утворену щілину здійснюють винос ґрунту з глибини на поверхню, а утворену при цьому порожнину в ґрунті заповнюють подрібненою органічної масою. Технічний результат: підвищення якості зарівнювання слідів постійної технологічної колії, покращення структурності та родючості ґрунту.
Keywords: постійна технологічна колія; ущільнення ґрунту; зарівнювання колії; зволоження ґрунту; щілина; органічна маса; розущільнення; родючість ґрунту