Дегуміфікація як прояв несприятливих процесів у межах Запорізької області - Лисенко, Валерій Іванович; Лысенко, Валерий Иванович; Lysenko, Valerii; Чебанова, Юлія Василівна; Чебанова, Юлия Васильевна; Chebanova, Yuliia (My University, 2018)
Інтенсивна господарська діяльність спричиняє активізацію несприятливих природних процесів і явищ. ЇЇ вплив на навколишнє середовище значний, що підтверджується все частішим проявом несприятливих для господарської діяльності процесів – водної та вітрової ерозії, дегуміфікації, засолення, підтоплення, перезволоження.
Keywords: гумус ґрунту; мінералізація; дегуміфікація; пасивний гумус; ґрунти; чорноземи; дефіцит органічної речовини