Експериментальні дослідження взаємодії зрізаних стеблин з поверхнею валкоутворювача - Дідур, Володимир Аксентійович; Дидур, Владимир Аксентьевич; Didur, Volodymyr; Шегеда, К. О.; Шокарев, Олександр Миколайович; Шокарев, Александр Николаевич; Shokarev, Oleksandr (ЦНТУ, 2017)
Одним з перспективних напрямів комбайнової технології збирання зернових культур є збирання методом обчісування рослин на корені. Для підвищення надійності технологічного процесу обчісування зернових культур треба підвищити надійність робочих органів різального пристрою комбайна, зокрема валкоутворювача. Здійснені дослідження процесу транспортування та укладки в валок зрізаних, обчесаних стебел зернових культур, які збираються методом обчісування рослин на корені.
Keywords: метод обчісування рослин; валкоутворювач; процес співударяння стеблин; метод фізичного моделювання; частота обертання валкоутворювача