Методика перетворення даних з паперових носіїв в електронний вигляд для забезпечення Державного земельного кадастру (25ГЗД016000000ПЗ) : кваліфікаційна робота здобувача ОС «Бакалавр» : спец. 193 Геодезія та землеустрій ОПП «Геодезія та землеустрій» - Худенко, Катерина Олегівна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2023)
Метою даної дипломної роботи є розробка методики перетворення даних з паперових носіїв в електронний вигляд для забезпечення ДЗК. Аналіз функціонального призначення галузевих кадастрів показує, що всі вони базуються на єдиній просторовій (геодезичній) основі і значною мірою на даних ДЗК. Якщо з точки зору запобігання дублювання робіт та інформації, забезпечення економії коштів та скорочення часу на створення систем кооперація та інтеграція розробок є просто доцільною, то з точки зору запровадження національної інфраструктури просторових даних. Інтеграція баз даних кадастрів, корпоративний підхід до формування та використання баз даних кадастрів можливий тільки за умови їх ведення на одному просторовому базисі, єдиній системі ідентифікації та класифікації об’єктів обліку кадастрів (в першу чергу земельних ділянок), основі застосування загальноприйнятих стандартів представлення та обміну даними за чітко регламентованими умовами і порядком надання та обміну інформацією.
Keywords: геодезичні та землевпорядні роботи; методика перетворення даних; електонний вигляд; сканер; державний земельний кадастр; геоінформаційні та компютерні технології