Дослідження перевищення температури обмотки заглибного електродвигуна за допомогою напівпровідникового перетворювача - Курашкін, Сергій Федорович; Курашкин, Сергей Федорович; Kurashkin, Serhii; Іванова, Д. В. (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Робота комбінованих пристроїв діагностування та захисту силового електрообладнання часто передбачає поряд з контролем споживаного струму або напруги живлення і спостереження за його поточним перевищенням температури. Для цього найчастіше застосовуються вимірювальні перетворювачі – терморезистори. Однак цю функцію можуть з успіхом виконувати напівпровідникові прилади – діоди або транзистори, і в деяких випадках це виправдано.
Keywords: електрообладнання; струм; напруга живлення; терморезистори; діоди; транзистори