Комп’ютерне проектування корпусної деталі з розробкою спеціалізованого програмного модулю - Гоєнко, Д. (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: Від вдосконалення методів управління збільшується і рівень розвитку підприємства. Щорічно збільшується і ускладнюється обмін інформацією, тому велику роль набуває проблема створення удосконалених методів дослідження, опису та аналізу інформаційних потоків в організації. Для того щоб її вирішити необхідно провести: - аналіз підприємства; - удосконалення документообігу; - розробку автоматизованих систем інформаційного забезпечення. Ринок програмного забезпечення відноситься до числа найбільш швидко розвиваючихся в світі. Це пов'язано із запитами користувачів, з рівнем розвитку технологій. Процес обгрунтування та вибору програмного забезпечення на підприємстві дуже складний оскільки необхідно враховувати безліч факторів: бюджет підприємства, функціональні можливості програми, можливість технічної підтримки з боку розробника, зручний інтерфейс і ряд. Перед дослідженням сучасного ринку програмного забезпечення в першу чергу необхідно детально вивчити ті автоматизовані продукти, які вже використовуються на підприємстві, визначити позитивні і негативні сторони застосування програм. На комп'ютерний парк конструкторського відділу необхідно інсталювати наступні ліцензійні програмні продукти: Pro / ENGINEERWildFire 3.0, AutoCAD, PowerMill. Оскільки вони задовольняють вимоги конструктора для створення робочих проектів. Однак підтримка і оновлення їх версій займає багато коштів, а також доцільно придбати нові конструкторські модулі, що дозволить в короткі терміни збільшити кількість робочих проектів, а також виконувати будь-які стандартні і нестандартні замовлення на вимогу замовника.
Keywords: проектування; інформаційне забезпечення; дослідження; автоматизація