4. Сучасне правове виховання в Європі як один із способів формування свідомого громадянина: монографія - Нестеренко, Олена Миколаївна; Нестеренко, Елена Николаевна; Nesterenko, Olena (Ф. О. П. Однорог, 2020)
Виходячи із вищезазначеного, можна зробити висновок, що сутність правового виховання полягає в тому, щоб, шляхом залучення більшої кількості осіб до державно-правової сфери життя суспільства, збільшити рівень обізнаності в праві та законодавстві особи, в результаті чого вона зможе видокремити для себе раніше невідомі їй мотиви протиправної поведінки, як своєї, так і інших людей, а також сформувати навички правомірної поведінки на основі усвідомлення цінності права.
Keywords: поняття правового виховання; вплив на свідомість особистості; систематична діяльність держави; закон; виховний вплив; почуття справедливості; почуття відповідальності; почуття законності; західна правова культура; демократія; громадянське суспільство; громадянська освіта