Використання показника балансу опадів та випаровуючого фону для призначення строків і норм поливів плодових культур на півдні України - Горбач, М. М.; Позднякова, Т.И.; Козлова, Лілія Валентинівна; Козлова, Лилия Валентиновна; Kozlova, Liliia (Уманський ДАУ, 2007)
Поливи плодових культур можливо призначати, використовуючи показники випаровування з водної поверхні та розрахункової випаровуваності після уточнення поливної норми і строків поливу за допомогою біокліматичних (меліоративних) коефіцієнтів відповідно до культури та водно-фізичних властивостей грунту.
Keywords: садівництво; грунт; чорнозем; коефіцієнт кореляції; дефіцит вологи; поливи плодових культур