Використання інструментів цифрового маркетингу підприємствами ресторанного бізнесу - Шквиря, Наталя Олександрівна; Shkvyria, Natalia (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: Нові цифрові технології проникають у всі сфери економіки України, підприємства ресторанного бізнесу не стали винятком. Розвиток Інтернету, IT технологій, мобільного зв’язку, змінює поведінку споживачів ресторанних послуг. Клієнти підприємств ресторанного бізнесу стають іншими, у них з’являються ширші можливості вибору продукції та послуг, швидкого доступу до інформації та думок інших споживачів. Тому впровадження у діяльність підприємств ресторанного бізнесу різноманітних інструментів цифрового маркетингу є необхідною умовою забезпечення їх конкурентних переваг, ефективнішого обслуговування клієнтів з урахуванням їх переваг і потреб. Американська асоціація маркетингу визначає цифровий маркетинг як будь-які маркетингові методи, що реалізуються за допомогою електронних пристроїв. У цифровому маркетингу компанія може використовувати веб-сайти, пошукові системи, блоги, соціальні мережі, відео, електронну пошту та аналогічні канали для охоплення клієнтів. Отже, цифровий маркетинг виступає сучасною технологічною базою, що забезпечує процеси класичного маркетингу.
Keywords: використання цифрових технологій у маркетингу; цифровий маркетинг; інноваційні інструменти цифрового маркетингу