Роль держави в умовах децентралізації: можливості та виклики - Симоненко, Олексій (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: Повномасштабне вторгнення в Україну стали важливими викликами та одночасно можливістями для усіх реформ і нововведень від 2014 р. Особливо для реформи децентралізації, як ключової і найбільш успішної реформи постмайданної влади, яка мала створити новий тип управління на локальному рівні, забезпечити появу нової місцевої еліти, і, у кінцевому результаті, збільшити опірність громад внутрішнім та зовнішнім негативним впливам. В умовах зовнішньої агресії, бойових дій, окупації, організації евакуації і розміщення ВПО, налаштування тилового постачання армії та районів, де тривають бойові дії, децентралізована місцева влада в Україні показала себе здатною ефективно працювати.
Keywords: інноваційні рішення; децентралізація; стійкість громад у часи війни; недоліки реформи органів місцевого самоврядування у кризових умовах