Управління грошовими потоками підприємств аграрного сектору економіки - Захарова, Наталя Юріївна; Захарова, Наталья Юрьевна; Zakharova, Natalia (My University, 2018)
Ефективність діяльності підприємства, в тому числі і аграрного сектору економіки, значною мірою визначається рівнем фінансового менеджменту на кожному з них. При цьому важливо мати як цілісну стратегію розвитку підприємства, так і досить детально планувати його поточну діяльність. Особливо це стосується управління грошовими потоками, що обслуговують різні аспекти господарської діяльності і є основою забезпечення фінансової рівноваги підприємства в процесі його стратегічного розвитку. Крім того, ефективне управління грошовими потоками є передумовою зменшення залучення позикового капіталу підприємства, що на сьогодні є достатньо актуальним враховуючи ціну цих ресурсів.
Keywords: гроші; грошові потоки підприємства; грошові кошти; прибуток