Опис до патенту на корисну модель № 107871 "Пристрій сушіння насіння для первинного насінництва" - Петров, Віктор Олексійович; Петров, Виктор Алексеевич; Petrov, Viktor; Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Тарасенко, Віра Григорівна; Тарасенко, Вера Григорьевна; Tarasenko, Vira (Державна служба інтелектуальної власності України, 2016)
Пристрій сушіння насіння для первинного насінництва, що містить повітропідігрівач, вентилятор, сушильну камеру з решітчастою основою для розміщення насіння, що висушується, яку розміщено та закріплено всередині корпусу сушильної камери, дифузор і патрубок для під'єднання до тепло-вентиляційного агрегата, причому вентилятор розміщено перед входом встановленого охолод-жувача-підсушувача з патрубком відведення конденсату і повітропроводом для під'єднання до повітро-підігрівача, повітропідігрівач виконано у вигляді конденсатора парокомпресійної холодильної машини, а охолоджувач-підсушувач виконано у вигляді випарника парокомпресійної холодильної машини і розміщено на шляху потоку повітря до повітропідігрівача, а патрубок відведення конденсату встановлено в нижній частині повітропроводу
Keywords: сушіння; насінництво; повітропідігрівач; сушильна камера; дифузор; патрубок; охолоджувач; повітропровід