Деклараційний патент на корисну модель № 9603 "Пристрій для визначення швидкості детонації вибухових речовин" - Сидоренко, Віктор Дмитрович; Сидоренко, Виктор Дмитриевич; Sydorenko, Viktor; Здещиц, В. М. (My University, 2005)
Пристрій для визначення швидкості детонації вибухових речовин, що включає детонатор, вибухову речовину, фотореєструючий пристрій, який відрізняється тим, що вибухова речовина розташована на екрані, у якому виконані послідовно отвори в напрямку руху фронту хвилі детонації, при цьому в отворах екрана розташовані кінці світловодів, розміщені з повітряним зазором стосовно вибухової речовини, а протилежні кінці світловодів розташовані в зоні фотореєструючого пристрою зв'язаного з електронним блоком накопичення й обробки інформації.
Keywords: вибухова справа; поширення хвилі детонації; детонатор; вибухова речовина; сертифікація вибухових речовин