Опис до патенту на корисну модель № 126786 "Термоелектрична сушарка" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Романько, М. Є.; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia; Петров, Віктор Олексійович; Петров, Виктор Алексеевич; Petrov, Viktor; Попова, Ірина Олексіївна; Попова, Ирина Алексеевна; et al. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Термоелектрична сушарка містить повітропідігрівач, вентилятор, сушильну камеру з решітчастою основою для розміщення матеріалу, корпус сушильної камери, патрубок та дифузор для під'єднання до тепловентиляційного агрегата. Вентилятор розміщено перед входом встановленого охолоджувача-підсушувача з патрубком відведення конденсату і повітропроводом для під'єднання до повітропідігрівача, повітропідігрівач виконано у вигляді охолоджуваних пластин термо-електричного перетворювача на основі ефекту Пельтьє, а охолоджувач-підсушувач виконано у вигляді охолоджуючих пластин термоелектричного перетворювача на основі ефекту Пельтьє і розміщено в потоці повітря до повітря підігрівача, патрубок відведення конденсату встановлено в нижній частині повітропроводу
Keywords: термоелектрична сушарка; повітропідігрівач; вентилятор; сушильна камера; тепловентиляційний агрегат; охолоджувач-підсушувач