Аксіодуховні детермінанти у гармонізації особистості - Тараненко, Галина Григорівна; Тараненко, Галина Григорьевна; Taranenko, Halyna; Швед, Є. О. (My University, 2020)
Основним напрямом діяльності сучасної людини є забезпечення сталого розвитку цивілізації, що неможливо без повноцінного духовного оновлення суспільства загалом й особистості зокрема. Негативні наслідки глобалізації відобразилися не лише на особистісній духовності, а й призвели до підсилення інтересу до псевдодуховних цінностей. Вказані деструктивні процеси актуалізують пошук нових духовних засад подальшого суспільного розвитку, що збережуть сферу вищих гуманістичних цінностей та допоможуть особистості пережити низку потрясінь, пов’язаних із нівелюванням значущості особистості та її життя.
Keywords: особистість; духовність; духовна особистість