Вибір сорту черешні (Сerasus avium Мoenh) за якістю пилку для залучення до міжвидової гібридизації з вишнею (Сerasus vulgaris Мill). - Шкіндер-Барміна, Анна Миколаївна (Умань, 2021)
На основі даних цитологічного вивчення пилку сортів черешні виділено групу інтродукованих сортів (Октавія, Лапінс, Саміт та Регіна), які здатні утворювати нередукований пилок у природних умовах і можуть бути рекомендовані до залучення до міжвидової гібридизації з вишнею.