Екологічний аналіз видів-індикаторів асоційованого агробіорозманіття Північного Приязов'я - Федюшко, М. П.; Сухаренко, Олена Іванівна; Сухаренко, Елена Ивановна; Suharenko, Olena; Щербина, Валентина Вікторівна; Щербина, Валентина Викторовна; Shcherbyna, Valentyna (ВНТУ, 2017)
Незважаючи на надзвичайну трансформацію природних екосистем в агроценози, роль біорізноманіття в сучасному сільському господарстві, а також глобальна динаміка природних процесів в Україні досліджені не достатньо, що ускладнює розробку планів і стратегій збереження біоти. В зв'язку з цим методи вивчення біорізноманіття, зокрема його кількісного оцінювання, набули особливого значення
Keywords: природні екосистеми; агроценози; глобальна динаміка; GLOBIO; індекс MSA