Статистика: навчальний посібник - Педченко, Анна Павлівна; Педченко, Анна Павловна; Pedchenko, Anna (Колор Принт, 2018)
У навчальному посібнику розглянуті питання організації статистичного спостереження, в тому числі вибіркового, групування та подання статистичних даних, викладені методики розрахунку узагальнюючих показників, аналізу варіації, диференціації, концентрації та подібності в рядах розподілу, аналізу інтенсивності та тенденцій розвитку та коливань в рядах динаміки, статистичного вимірювання взаємозв’язків та індексного аналізу. Теоретичні відомості підкріплені наведеними прикладами та розв'язаннями типових задач, а також надані завдання для самостійного розв’язання та тести для самоконтролю. Навчальний посібник призначений для студентів економічних напрямів аграрних вищих навчальних закладів ІІI-IV рівнів акредитації.
Keywords: організація статистичного спостереження; подання статистичних даних; диференціація; концентрація; статистичне вимірювання взаємозв’язків; навчальний посібник; тести для самоконтролю