Опис до патенту на корисну модель № 114607 "Спосіб дослідження процесу відділення олії з рослинної сировини" - Дідур, Володимир Аксентійович; Дидур, Владимир Аксентиевич; Didur, Volodymyr; Ткаченко, В. О.; Дідур, В. В.; Ткаченко, О. В. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2017)
Спосіб дослідження процесу відділення олії з рослинної сировини включає вивчення процесів пресування мезги і фільтрації олії. Пресування і фільтрацію вивчають одночасно. Фільтрацію олії через шар мезги й між зеєрними планками здійснюють перпендикулярно напрямку стискання мезги. Зміну тиску вимірюють безупинно тензометричною системою. Частоту обертання шнекового преса моделюють часом стискання мезги в кожному шнеку і відповідно до часу фільтрації олії на кожному щаблі шнекового вала преса.
Keywords: олія; рослинна сировина; прес; шнековий вал; фільтрація олії