Роль полісемії в сучасній англійській мові - Сімкіна, Маргарита Андріївна; Симкина, Маргарита Андреевна; Simkina, Marharita (My University, 2018)
Мова постійно вдосконалюється, збагачується, особливо активно – в лексиці, та семантиці слів. Віддалення окремих значень полісемантичних слів, утворення нових лексем – процес тривалий і безповоротний. Оновлення значень у мові відбувається постійно, особливо якщо йдеться про сучасну англійську мову, котра підвладна дії інтра- та екстралінгвістичних впливів більше, ніж інші мови через свою глобалізуючу функцію.
Keywords: полісемія; лексична система мови; емоційно-експресивна функція; семантична структура