Опис до патенту на корисну модель № 141086 "Вузол диспергування" - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2020)
Вузол диспергування містить акумулюючу камеру, конфузор із дифузорною частиною, кавітаційний орган, зовнішня поверхня якого виконана хвильової форми, змішувальну камеру, натяжний стержень, основний та допоміжний канали, внутрішня поверхня яких виконана з нарізкою в сторону руху потоку рідинного середовища. У вузлі диспергування отвір внутрішньої поверхні входу до акумулюючої камери підведення основного потоку виконано коноїдальної форми
Keywords: вузол диспергування; акумулююча камера; конфузор; кавітаційний орган; будівництво; хімічна промисловість; промислове виробництво