Опис до патенту на корисну модель № 129064 "Пристрій формування заморожених соків" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Загорко, Надія Петрівна; Загорко, Надежда Петровна; Zahorko, Nadiia; Марченко, О. С.; Тарасенко, Віра Григорівна; Тарасенко, Вера Григорьевна; Tarasenko, Vira (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Пристрій для формування заморожених соків містить контейнер для рідкої суміші соків з системою дозування, контейнер для дозування сухих добавок, форми для заповнення виробом, компресор. Додатково введено швидкоморозильний пристрій - випаровувач холодильної машини. Для виймання сформованих заморожених соків використано конденсатор холодильної машини, встановлено терморегулюючий вентиль. Компресор виконує також функції додаткового підігрівача.
Keywords: заморожені продукти; замороження соків; випаровувач холодильної машини; контейнер для дозування сухих добавок; швидкоморозильний пристрій; терморегулюючий вентиль; підігрівач