Удосконалення технології виробництва снеків з курячого м’яса з додаванням прополісу та бджолиного обніжжя: кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» - Панов, Данило Дмитрович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
В кваліфікаційній роботі проведено аналітичний огляд літератури за темою інноваціних технологій виробництва м’ясних курячих снеків; проаналізовано існуючий асортимент м’ясної основи продуктів з рослинними та тваринними домішками; доведено ефективність м’ясних курячих снеків, які містять куряче філе, водний розчин прополісу, бджолине обніжжя, соєвий соус та інші смакові інгредієнти для підвищення вмісту вітамінів та амінокислот; розроблено математичні моделі якості основних структурних складових досліджуваних зразків снеків для оцінки перспективності розробленої рецептури; доведено економічну ефективність удосконаленої технології та опрацьовано питання з охорони праці на проектованому виробництві.
Keywords: м’ясні курячі снеки; куряче філе; екстрат прополісу; бджолине обніжжя; моделі якості зразків продукції; методика факторних площ; біологічна цінність; позитивні та негативні параметри якості