Побудова дискретної моделі розв’язку рівняння Пуассона - Халанчук, Лариса Вікторівна; Халанчук, Лариса Викторовна; Khalanchuk, Larysa; Чопоров, С. В. (My University, 2017)
Практичне дослідження багатьох математичних моделей пов’язане з використанням чисельних методів, заснованих на ідеї заміни вихідної непевної моделі її дискретним аналогом (наприклад, метод скінченних елементів). При цьому виникає задача автоматичної побудови дискретних моделей геометричних областей.
Keywords: дискретна модель; рівняння Пуассона