Електротехніка: навч. посібник для здобувачів ступеня вищої освіти «Бакалавр» зі спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» - Вовк, Олександр Юрійович; Вовк, Александр Юрьевич; Vovk, Oleksandr (ВПЦ «Люкс», 2021)
У навчальному посібнику представлено матеріал з електричних і магнітних кіл постійного та змінного синусоїдного струмів, а також електричних машин постійного та змінного струмів і трансформаторів. Розглянуто основні поняття електротехніки, головні закони електричних кіл, одиниці вимірювання електричних та магнітних величин, умовні графічні та літерні позначення елементів в електричних колах, базові методи розрахунків лінійних кіл постійного струму, однофазного та трифазного змінних синусоїдних струмів, будови і принципи дій, фізичні явища і процеси в електричних машинах постійного та змінного струмів і трансформаторах.
Keywords: навчальний посібник; струм; електричні машини; електротехніка; трансформатори