Методика розрахунку індивідуального професійного ризику операторів мобільної сільськогосподарської техніки - Ольшанська, В. В.; Рогач, Юрій Петрович; Рогач, Юрий Петрович; Rohach, Yurii (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
На підприємствах АПК найбільш травмонебезпечною професією є професія оператора мобільної сільськогосподарської техніки. Про це свідчить статистика виробничих травм та професійних захворювань [1]. Однак методики розрахунку індивідуального професійного ризику операторів мобільної сільськогосподарської техніки не досконалі і не повністю враховують вірогідність несприятливих подій та обсяг їх негативних наслідків. Тому із існуючих методик необхідно обґрунтовано вибрати найбільш прийнятну і коректну та шляхом її удосконалення і врахування відхилення фактичних режимів їх робочих органів від оптимальних визначити його показники, характерні для кожного конкретного регулювання, окремих робочих органів і машини в цілому
Keywords: оператор мобільної сільськогосподарської техніки; травмонебезпечна професія; виробничий травматизм