Проектування пункту технічного сервісу грунтообробних знарядь на базі приватного підприємства «Аванто-Агро» Михайлівського району Запорізької області: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Сапальов, Артем (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Якість обробки ґрунтів в основному залежить від стану робочих органів ґрунтообробних машин, які працюють в умовах абразивного і корозійно-активного середовища. В теперішній час для обробки ґрунту у більшості випадків використовуються робочі органи сільськогосподарських машин, конструктивні параметри яких були розроблені 30.. .40 років тому. Одним з найбільш перспективних методів підвищення зносостійкості малоресурсних деталей ґрунтообробної техніки є формування на її робочих поверхнях захисних шарів з використанням спеціальних матеріалів, технологій обробки, способів зміцнення (гартування, газотермічного напилення, напікання порошкових матеріалів, лазерної, мікроплазмової обробки), для підвищення фізико-механічних властивостей поверхонь, що визначає експлуатаційні характеристики створюваних виробів.
Keywords: технічне обслуговування; ремонт машин; ремонтно-обслуговуючі бази; ґрунтообробні знаряддя; ремонт сільськогосподарської техніки; майстерня; технологічне обладнання