Аналіз впливу автомобільного транспорту на довкілля - Марков, Б. О. (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Шкідливі речовини, що містяться у викидах відпрацьованих газів автомобіля, вкрай негативно впливають на здоров'я людини. Оксиди вуглецю та азоту, вуглеводні, сполуки, що містять сірку, – це той небезпечний "коктейль", який ми вживаємо щодня на вулицях міст. Шкідливий для людини й автомобільний шум – він впливає не лише на слух, а й на розвиток різних захворювань. Вплив автомобільного транспорту на екологічну ситуацію у нашій країні досяг критичної межі – показники забруднення атмосферного повітря і довкілля перевищують всі допустимі показники світових норм і стандартів. Тому проблема зменшення негативного впливу на довкілля автомобільного транспорту є актуальною
Keywords: шкідливі речовини; викиди відпрацьованих газів автомобіля; оксид вуглецю; оксид азоту; автомобільний шум; екологічна ситуація; автомобільний транспорт