Антикризова модернізаційна модель розвитку суб’єктів підприємницької діяльності реального сектора економіки - Ортіна, Ганна Володимирівна; Ортина, Анна Владимировна; Ortina, Hanna (My University, 2017)
UK: В статті розглянуто можливість радикально змінити кризову ситуацію і розробити першочергові антикризові заходи щодо стабілізації ситуації і пошуку «точок зростання» для цього необхідно вирішити проблеми, пов'язані з браком фінансових коштів; неефективним використанням ресурсів; неконкурентоспроможністю продукції, нестачею каналів збуту; слабкою мотивацією і апробацією персоналу. Обґрунтована активізація модернізаційної політики, що представляє собою формування необхідних економічних умов для переходу від антикризового режиму до модернізації. Щоб пом'якшити такі тенденції в економіці України в цілому та реальному секторі зокрема, необхідно розробити і реалізувати ключові антикризові заходи, спрямовані на підтримку найбільш важливих соціально-економічних сфер, що потребують вирішення поставлених завдань з прагматичним підходом і урахуванням сучасної ситуації. RU: В статье рассмотрена возможность радикально изменить кризисную ситуацию и разработать первоочередные антикризисные меры по стабилизации ситуации и поиска «точек роста» для этого необходимо решить проблемы, связанные с нехваткой финансовых средств; неэффективным использованием ресурсов; неконкурентоспособностью продукции, нехваткой каналов сбыта; слабой мотивацией и апробацией персонала. Обоснована активизация модернизационной политики, представляет собой формирование необходимых экономических условий для перехода от антикризисного режима к модернизации. Чтобы смягчить такие тенденции в экономике Украины в целом и секторе в частности, необходимо разработать и реализовать ключевые антикризисные меры, направленные на поддержку наиболее важных социально-экономических сфер, требующих решения поставленных задач с прагматичным подходом и учетом современной ситуации. EN: In the article the possibility of radical change crisis and develop priority anti-crisis measures to stabilize the situation and search for "points of growth" it is necessary to solve the problems related to the lack of funds; inefficient use of resources; Not competitive products, lack of distribution channels; Weak motivation and testing staff. Reasonable activation modernization policy, which is the formation of the necessary economic conditions for the transition from crisis mode to upgrade. To mitigate these trends in Ukraine's economy in general and the real sector in particular, should develop and implement key anti-crisis measures to support the most important socio-economic areas for the task with a pragmatic approach and taking into account the current situation.
Антикризисная модернизационная модель развития субъектов предпринимательской деятельности реального сектора экономики
Crisis's modernization model of businesses of the real economy
Keywords: антикризова модель; точка зростання; модернізаційна політика; сталий розвиток; антикризисная модель; точка роста; модернизационная политика; устойчивое развитие; anti-crisis model; point of growth's; modernization policy; sustainable development