Ресурсозберігаючі елементи технології краплинного зрошення інтенсивних насаджень черешні у Південному Степу України. - Малюк, Тетяна Валеріївна; Козлова, Лілія Валентинівна (Київ-Сквира, 2022)
У посушливих умовах Південного Степу найважливішим заходом накопичення вологи в ґрунті є зрошення, яке повністю змінює умови ведення землеробства та дає можливість підтримувати вологість ґрунту на потрібному для культур оптимальному рівні і тим самим створює сприятливі умови для нормального росту й розвитку рослин. Багаторічними дослідженнями вчених Мелітопольської дослідної станції садівництва імені М.Ф. Сидоренка ІС НААН, зокрема, і власних досліджень [1–3] встановлено, що зрошення забезпечує підвищення врожайності в 2–6 разів, ніж неполивні умови. Тому відновлення зрошення й розширення площ поливних садів має першочергове значення для розвитку регіону
Keywords: вологість грунту; вплив погодних умов; евапотранспірація; зволоження дерев черешні