Ресурсні перспективи використання біогазових установок на базі рослинницького комплексу Донецької області за статистичними даними 2017 року - Вишняк, Л. М.; Щербина, Валентина Вікторівна; Щербина, Валентина Викторовна; Shcherbyna, Valentyna (ТДАТУ, 2018)
Виробництво біогазу і подальше його використання для виробництва тепла і електроенергії є найефективнішим засобом боротьби з глобальним потеплінням. Біомаса, яка залишається після переробки відходів може використовуватись в сільському господарстві як добриво.
Keywords: біогаз; метан; метанове бродіння; відходи рослинництва; вирішення екологічних проблем