Організація та технологія технічного сервісу машин: навчальний посібник для студентів інженерних спеціальностей на освітніх рівнях «Бакалавр», «Магістр» - Шокарев, Олександр Миколайович; Шокарев, Александр Николаевич; Shokarev, Oleksandr; Кюрчев, Володимир Миколайович; Кюрчев, Владимир Николаевич; Kiurchev, Volodymyr; Кюрчев, Сергій Володимирович; Кюрчев, Сергей Владимирович; Kiurchev, Serhii; Побігун, А. М. (ТОВ «ФОРВАРДПРЕСС», 2019)
Наведено основні напрями удосконалення інженерного забезпечення та висвітлено питання методології обгрунтування рішень з технічного сервісу машин. Розглянуті питання технології технічного обслуговування, діагностування та зберігання техніки, а також організації та управління технологічними процесами технічного сервісу в підприємствах АПК. Представлено основи технологічного проектування пунктів технічного сервісу техніки, в тому числі і машин тваринницьких ферм, з вирішенням конкретних прикладів розрахунку виробничих програм, кількості засобів технічного сервісу машин, оптимального складу служби з технічного сервісу техніки. Визначено ефективні методи забезпечення машин запасними частинами, паливо-мастильними та іншими експлуатаційними матеріалами , як складової технічного сервісу машин. Наведено методику обгрунтування блок-схеми алгоритму вибору ефективного способу відновлення деталей.
Keywords: технічний сервіс; зберігання техніки; експлуатаційні матеріали; технічне діагностування машин