Інноваційні технології соняшникової олії з використанням природних антиоксидантів - Литвиненко, Ніна Валеріївна (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: Метою кваліфікаційної роботи було проведення матеріальних розрахунків з використанням методу пресування для збільшення економічної доцільності, а також експериментальна частина при використанні шнекового методу - двогвинтового прес-екструдера виробника НВП «Екструдер». У кваліфікаційній роботі виконано аналітичний огляд науково-технічної літератури та визначено напрямок роботи, дослідили ринок рослинних олій в Україні, визначили особливості насіння олійних культур та їх властивості при зміні різних показників при виробництві олії, дослідили та покращили два способи виготовлення соняшникової олії холодного вичавлення, провели економічні розрахунки при виготовленні соняшникової олії методом пресування.
кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 «Харчові технології», ОПП «Індустрія здорового харчування»
Keywords: інноваційні технології; соняшникова олія холодного вичавлення; метод пресування; шнековий метод; природні антиоксиданти