Результати експерименту із саджанцями черешні - Нінова, Галина Василівна; Нинова, Галина Васильевна; Ninova, Halyna (My University, 2019)
Культура черешні з економічної точки зору має велике значення як на світовому рівні, так і в Україні. У Мелітопольському районі Запорізької області черешня є плодовою культурою із особливим економічним ефектом, зумовленим оптимальними умовами вирощування, зокрема з використанням її агробіологічного потенціалу. За даними вчених, на піщаних і супіщаних грунтах півдня України кращими насіннєвими підщепами для черешні є форми вишні магалебської, яка майже не пошкоджуються кокомікозом і за одну вегетацію підходить до окулірування. Ці позитивні якості підщепи обумовлюють широке використання її у розсадниках для вирощування саджанців черешні.
Keywords: черешня; саджанці черешні; антиоксиданти; обробка вічок АКМ; гідрогель мілкої фракції; вегетація; використання ПЕГ