Маркетингова товарна політика на споживчому ринку молочної продукції: кваліфікаційна робота магістра : спец. 075 Маркетинг ОПП «Маркетинг» - Хацько, Варвара (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Метою дослідження є теоретичне обґрунтування та розроблення пропозицій і практичних рекомендацій щодо формування системи соціального медіа маркетингу для просування продукції на ринку м’яса та м’ясопродуктів. Методи проведення досліджень: термінологічний та логіко-семантичний; методи теоретичного узагальнення, аналізу та синтезу; економіко-статистичні методи та аналіз динамічних рядів; PEST-аналіз (для оцінювання впливу факторів макромаркетингового середовища на ринок м’яса птиці в Україні та визначення ключових зовнішніх чинників, що формують умови діяльності підприємств); методи порівняльного аналізу, методи стратегічного аналізу (матриця GE/McKinsey, SPACE-аналіз), метод моделювання та системно-структурний підхід, методи оцінювання ефективності маркетингових заходів. Основні результати дослідження (наукові, практичні): - узагальнено теоретико-методичні засади SMM у комплексному просуванні продукції, досліджено інструменти та канали соціального медіа-маркетингу, систематизовано підходи до оцінювання ефективності SMM; - проаналізовано основні фактори макросередовища і мікросередовища на ринку м’яса та м’ясопродуктів; сформовано модель поведінки споживачів на основі опитування; - розкрито стратегічний потенціал ПрАТ «МХП» на ринку м’яса птиці; - обґрунтовано практичні рекомендації щодо удосконалення системи соціального медіа маркетингу, а саме комплекс SMM-заходів з очікуваним впливом на продажі/повторні покупки та з фокусом на промоційно-кулінарному контенті, підкріпленому комунікацією про якість і контроль; додатково зафіксовано потребу оновлення контентної політики.
Keywords: маркетинг; соціальний медіа маркетинг; просування; ринок м’яса та м’ясопродуктів; фактори макросередовища; фактори мікросередовища; поведінка споживачів