Проблеми небанківського фінансового сектору України - Чкан, Ірина Олександрівна; Чкан, Ирина Александровна; Chkan, Iryna (CSIRO Publishing House, 2020)
Коронакриза та карантинні обмеження позначились на всіх сферах економіки. Особливо відбилось це на фінансовій сфері, учасники якої покликані надавати достатні обсяги грошової пропозиції для забезпечення безперервності функціонування економіки країни. Постійні трансформації всієї фінансової системи в Україні теоретично передбачають позитивні зміни, але на практиці змушують учасників фінансового ринку переживати суттєві фінансові коливання або повне припинення своєї діяльності. Внесення законодавчих змін щодо повної передачі Національному банку України функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг – «спліт», також позначилось на діяльності небанківських фінансових установ.
Keywords: економіка; фінансовий ринок; законодавчі зміни; Національний банк; активи