Інженерна механіка.Теоретична механіка. Динаміка: навч. посібник - Михайленко, Олена Юріївна; Антонова, Галина Володимирівна; Гавриленко, Євген Андрійович (Одеса : Олді+, 2025)
У навчальному посібнику викладено теоретичний матеріал курсу «Інженерна механіка. Теоретична механіка» розділ «Динаміка». Формат викладення матеріалу - конспект лекцій, доповнений великою кількістю прикладів вирішення завдань. Наприкінці кожної лекції наведено контрольні питання та завдання для самоперевірки засвоєння навчального матеріалу. Розглядаються питання, що стосуються динаміки матеріальної точки, геометрії мас, загальних теорем динаміки, динаміки твердого тіла. Чіткість формулювань законів, теорем та принципів механіки та їх доказів, ретельно підібрані приклади та рисунки дозволяють глибше усвідомити сутність теоретичних положень та формул. Навчальний посібник призначений для здобувачів ступеня вищої освіти зі спеціальності G9 «Прикладна механіка» та G11 «Машинобудування».
навч. посібник для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності G9 «Прикладна механіка» та G11 «Машинобудування»
Keywords: навчальний посібник; загальні теореми динаміки системи; Принцип Даламбера; Рівняння Лагранжа