Місце вищої професійної освіти у формуванні соціального капіталу регіону - Грицаєнко, Микола Ігорович; Грицаенко, Николай Игоревич; Hrytsaienko, Mykola (Просвіта, 2017)
В умовах інформатизації суспільства важливого значення набуває вища професійна освіта, головною метою якої є формування інтелектуального капіталу – сукупності наукових, професійних і загальних знань працівників, що здатні створювати додаткову вартість та забезпечувати конкурентні переваги підприємствам,на яких вони працюють. Можливості для ефективного використання інтелектуального капіталу регіону, а в окремих випадках й компенсації відсутності його складових, надає соціальний капітал. Метою статті є дослідження ролі вищої професійної освіти у формуванні соціального капіталу регіону.
Keywords: визначення поняття «соціальний капітал»; капітал; ресурси; регіон; соціальні мережі; норми; довіра; взаємодії ВНЗ; співпраця ВНЗ; функції