Управління організаційним розвитком підприємства - Синяєва, Людмила Василівна; Синяева, Людмила Васильевна; Syniaieva, Liudmyla; Панасенко, О. (ФОП Однорог Т. В., 2021)
Невід’ємною умовою ефективної діяльності підприємства є грамотне й ефективне управління його організаційним розвитком. Управління організаційним розвитком має бути адекватним і раціональним, інакше кажучи, підприємство має розробляти заходи, які дозволять ефективно нейтралізувати несприятливі фактори зовнішнього середовища, що виникають у процесі його діяльності. Іншою важливою властивістю управління організаційним розвитком підприємства є його своєчасність – тобто, по мірі виникнення різних несприятливих факторів зовнішнього середовища, необхідно оперативно розробляти відповідні заходи по їх усуненню.
Keywords: управління; зовнішнє середовище; розвиток підприємства; менеджмент; промислові підприємства