Аналіз операційних технологій при вирощуванні зернових культур (пшениця) - Прикота, А. І.; Сіренко, Юлія Володимирівна; Горовий, Михайло Володимирович; Калнагуз, Олексій Миколайович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Пшениця на сьогодні одна з ключових зернових культур в Україні та у світі. Зокрема у 2024 р. в Україні намолочено 22,3 млн тонн пшениці з площі близько 4,9 млн. га., при середній урожайності 4,5 т/га [3]. Тому пшениця є базовою продовольчою культурою, джерелом калорій, білка, а також основою хлібопекарської та кондитерської промисловості. Ефективне вирощування пшениці вимагає чіткої системи операційних технологій (технологій агровиробництва), тобто чітко спланованих операцій від підготовки ґрунту до збирання урожаю, із застосуванням сучасних методів і засобів.
Keywords: зернові культури; вирощування пшениці; сівба