Переваги та недоліки біологічних способів переробки гною на органічні добрива - Курашкін, О. С.; Скляр, Радміла Вікторівна; Скляр, Радмила Викторовна; Skliar, Radmila (ТДАТУ, 2020)
За певних умов кожна з описаних технології переробки гною на органічні добрива може використовуватися з високою ефективністю, а саме, забезпечити: вихід якісного, рентабельного кінцевого продукту; часткову або повну безвідходність сільськогосподарського виробництва. Однак, для отримання максимальної вигоди необхідно грамотно підходити до вибору тієї, чи іншої технології, враховуючи всі показники (обсяги і спеціалізацію тваринницького підприємства, клімат, шляхи реалізації отриманих добрив тощо), що можуть вплинути на кінцевий результат.
Keywords: технологія переробки гною; органічні добрива; відходи тваринництва; компостування; біотермічна твердофазна ферментація