Вирішення завдань проектування технічних об’єктів методами багатокритеріальної оптимізації - Діоба, А. Д. (ТДАТУ, 2021)
Незалежно від приналежності до тієї чи іншої області техніки об'єкти проектування характеризуються певною кількістю показників, що відображають їх властивості на всіх етапах життєвого циклу. До конструкції будь-якого технічного об'єкта пред'являються групи вимог, виражених через відповідні кожній групі показники: призначення, надійності, технологічності, ергономічності, екологічності, економічні, ін. Проектування вважається оптимальним, якщо його мета полягає в створенні технічного об'єкта, який не тільки виконує задані функції, але й відповідає деяким заздалегідь встановленим критеріям оптимальності.
Keywords: технічний об'єкт; критерії оптимальності; логічний аналіз; мийна установка