Пристрій контролю і захисту трифазних асинхронних електродвигунів від анормальної напруги мережі - Квітка, Сергій Олексійович; Квитка, Сергей Алексеевич; Kvitka, Serhii (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Експлуатаційна надійність асинхронних електродвигунів з короткозамкненим ротором в агропромисловому виробництві залишається невисокою. Знижена напруга мережі є однією з причин виходу електродвигунів з ладу, так як вона призводить до недопустимого нагрівання обмоток, зниженню моменту, а іноді до втрати статичної стійкості. Одна з головних причин відмов електродвигунів – це незадовільний їх захист від аварійних режимів роботи.
Keywords: асинхронні електродвигуни; електродвигун; обмотки; напруга