Цифрова грамотність як ключ до кібербезпеки суспільства - Олинець, Д. В. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
У сучасному інформаційно-цифровому світі питання кібербезпеки набуло критичного значення для функціонування держав, організацій і окремих громадян. Дослідження демонструють прямий взаємозв'язок між рівнем цифрової грамотності населення та здатністю суспільства протистояти кіберзагрозам. Ця стаття представляє комплексний аналіз концепцій цифрової грамотності та кібербезпеки, досліджує їхній взаємовплив, розглядає принципи кібергігієни як невід'ємної складової цифрової компетентності та пропонує стратегічні напрями вдосконалення цифрової грамотності суспільства з метою посилення його захищеності від сучасних кіберзагроз.
Keywords: цифрова грамотність; кібезбезпека; кіберзагроза; кібергігієна