Вплив глобалізації на національну економіку як ключовий чинник антикризового регулювання - Ортіна, Ганна Володимирівна; Ортина, Анна Владимировна; Ortina, Hanna (Przemysl: Nauka i studia, 2015)
Слід визнати, що транснаціоналізація перекроїла політичну карту світу, на якій виник геоекономічний простір, де національні економіки та геоекономічиі суб'єкти реалізують свої стратегічні інтереси, що виходять за рамки звичайних географічних меж. Існування в межах цього простору вимагає активної, наступальної геостратегії та відповідних механізмів реалізації своїх інтересів, що враховують: високі геоекономічиі технології, векторні стратегії зовнішньоекономічної взаємодії, цілеспрямоване формування геоекономічної ситуації.
Keywords: геоекономічний простір; геостратегія; структура міжнародних зв'язків; глобалізація ринку капіталу; віртуалізація геофінансів