Теорія ймовірностей: навчально-методичний посібник - Сосницька, Наталя Леонідівна; Сосницкая, Наталья Леонидовна; Sosnytska, Natalia; Іщенко, Ольга Анатоліївна; Ищенко, Ольга Анатольевна; Ishchenko, Olha; Халанчук, Лариса Вікторівна; Халанчук, Лариса Викторовна; Khalanchuk, Larysa (Колор Принт, 2020)
Навчально-методичний посібник розроблено відповідно до навчальної програми з дисципліни “Теорія ймовірностей, ймовірнісні процеси та математична статистика” для студентів технічних спеціальностей закладів вищої освіти. Розглянуто елементи теорії сполук, безпосередній розрахунок ймовірностей подій, сума та добуток подій, теореми додавання та множення ймовірностей подій, формулу повної ймовірності, формулу Бейєса, формулу Бернуллі та її асимптотичні наближення, дискретні і неперервні випадкові величини. В матеріалах посібника наведено теоретичний матеріал, детальні приклади розв’язання всіх основних задач теорії ймовірностей. Наведено необхідний довідковий матеріал. Видання розраховано на студентів і викладачів інженерних, загальнотехнічних факультетів закладів вищої освіти усіх форм навчання.
Keywords: посібник; формула Бейєса; формула Бернуллі; вища математика; математичне сподівання; елементи теорії сполук