Обліково-інформаційне забезпечення центрів відповідальності за амортизаційну політику - Трачова, Дар'я Миколаївна; Трачева, Дарья Николаевна; Trachova, Daria; Левченко, Ольга Петрівна; Левченко, Ольга Петровна; Levchenko, Olha (My University, 2020)
Дослідженням ролі облікової інформації в управленні підприємства займалося багато провідних вчених. Найгрунтовнішими на наш погляд є дослідження Дем`яненка М.А. і Рожелюк В.М. о ролі і призначенні обліку та облікової інформації в управлінській діяльності, їх впливу на формування організації і ведення обліку [1]. Вченими обґрунтовано напрями інформаційного забезпечення процесу управління, визначено критерії якості та ефективності управлінської інформаційної системи, її здатність накопичувати та зберігати інтегровану інформацію, підходу до формування бухгалтерського обліку як інформаційно-комунікаційної системи, досліджено специфіку процесу облікової комунікації, порядку формування системи облікових правил в розрізі етапів, обґрунтування характеристик інформаційних облікових потоків.
Keywords: амортизаційні кошти; облік; податковий облік; облікова інформація