Проблеми прямого інвестування за структурно-територіальним аспектом - Чукіна, К. Ю. (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Сучасний економічний стан країни показує, що в інвестиційних ресурсах гостру потребу відчувають практично всі галузі народного господарства. Незважаючи на нестабільний розвиток та досить непривабливе місце України за рейтингом інвестиційної діяльності, до України надходять інвестиції. За статистичними даними найбільше інвестицій надійшло до таких регіонів України як: Київська, Дніпропетровська, Харківська, Львівська, Одеська, Запорізька, Полтавська, Івано-Франківська області та до міста Київ, що становить 93% всіх залучених ПІІ. За таким розподілом капіталу та прямих іноземних інвестицій в окремі регіони нашої країни не є рівномірним та пропорціональним і наслідком цього є велика різниця у соціально-економічному розвитку регіонів та подальший великий розрив у їх функціонуванні
Keywords: інвестування; інвестиційні ресурси; інвестиції